SAGLASNOST ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Nakon više od godinu dana stigla je saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine na predlog Kratkoročnog akcionog plana za smanjenje zagađenja vazduha u Boru koji je usvojen na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.
Iako je taj dokument trebalo da bude donet pre mnogo godina, mi smo ipak pomerili standarde i ovim dokumentom jasno definisali načine komunikacije kojima bi građani bili obaveštavani u slučaju prekoračenja, mere koje bi mogle da se primene prema kompaniji ZiJin i način saradnje kako bi se u najkraćem roku rešavali problemi, što je bila i glavna tema sastanka sa predsednikom Vučićem i kompanijom ZiJin.
Naredni korak jeste da ekologiju na teritoriji grada podignemo na viši nivo. Investicija kompanije ZiJin svakako se vidi i ekonomski oseća kada je u pitanju budžet grada i kada je reč o visini primanja zaposlenih u kompaniji, ali ekologija je zasigurno jedno od najbitnijih pitanja u Boru na kome moramo zajedno da radimo.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *