ODRŽANA 107. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, utvrđen je predlog Odluke o davanju saglasnosti na naplatu menica u 2021.godini, predatih radi obezbeđenja finansiranja projekata po osnovu Ugovora o donaciji. Opština Negotin i „Eliksir Grup“ zaključili su Memorandum o razumevanju kojim su načelno utvrđeni način i uslovi neophodni za realizaciju novčanih donacija koje Eliksir Grup planira da izdvoji iz svojih sredstava poslovanja za donatorske svrhe i da ih besplatno uplati Opštini Negotin za realizaciju opšte korisnih projekata.
Većnici su utvrdili predlog Odluke o izmeni odluke o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin kao i predlog Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem. Nakon sprovedenom postupka javnog nadmetanja, Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini je utvrdila da su ispunjeni uslovi za otuđenje građevinskog zemljišta na k.p. br. 3089/9, površine 3529 m2 po početnoj ceni 17,86 evra po m2 jedinom učesniku nadmetanja Tekijanki d.o.o.
Nakon razmatranja utvrđeni su i predlozi odluka o utvrđivanju vremena i uzroka smrti lica umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Negotin i donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju visokonaponskog voda 110 kV PRP Đerdap2- Nikine vode. Danas su usvojeni i zaključci o izvdvajanju sredstava u iznosu od 300.000 dinara Nacionalnom savetu Vlaha za štampanje zbirki pesama za decu „Kopilarja“ i „Pjetrjenjiku trajuluj (Mozaik života)“ i sredstva u iznosu od 4 miliona dinaraza rekonstrukciju Parohijskog doma pri Hramu Svete Trojice.

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Foto: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *