ODRŽANO DRŽAVNO TAKMIČENJE IZ FIZIKE U SOKOBANJI

Državno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola 42. po redu,u organizaciji Društva fizičara Srbije, održano je proteklog vikenda u u Sokobanji. Ukupno 380 najboljih mladih fizičara iz škola širom čitave Srbije takmičilo u prostorijama osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, a najboljima su juče dodeljene diplome u hali škole. Pored učenika, diplome su dodeljene i nastavnicima. Bratislav Obradović, predsednik Društva fizičara Srbije, kaže da je to praksa koju su uveli poslednjih godina jer se na taj način odaje priznanje i nastavnicima za rad koji su uložili spremajući učenike za takmičenja.

      
 DSC3253

 

 

 

 

 

 

 

 

“ Na osnovu našeg iskustva, neće se svi ovi mladi ljudi baviti isključivo fizikom koja se kao nauka izučava na Prirodno matematičkom fakultetu već i primenjenom fizikom koja je zastupljena na svim tehničkim fakultetima poput Elektrotehničkog, Elektronsko i Mašinskog“ − rekao je Obradović.

On je istako da je Sokobanja izabrana da se održi ovo takmičenje iz više razloga. Pored toga što je predivna lokacija ona ispunjava sve uslove da se i u ovim teškim okolnostima, kada je epidemiološka situacija u pitanju, takmičenje organizuje potpuno bezbedno i na najboljii način.

Inače, učenici i nastavnici su bili smešteni u hotelu „Banjica” u kome se već duži niz godina uspešno održava Zimski kamp fizike, a ove godine u istom hotelu po prvi put biće održan i Letnji kamp fizike u periodu od 7.do 14. jula.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *