OČEKUJE SE IZGRADNJA TOPLANE U BORU

Toplana na biomasu je ono čija se izgradnja na teritoriji Bora očekuje u periodu pred nama. Nas očekuje izgradnja dve takve toplane, jedne u samom gradu, a druge u naselju Banjsko polje, i to je svakako nešto čime ćemo obezbediti sigurniju i stabilniju grejnu sezonu za naše građane.
Ono što sam imao priliku da vidim u Ljubljani jeste da sistem grejanja na biomasu, odnosno drvnu sečku, zadovoljava tri bitna faktora i to energetski, ekološki i ekonomski, a to je svakako cilj koji želimo da postignemo.
Verujem da je grejanje na drvnu sečku, komprimovani gas i toplotnu pumpu, kakvo će biti u gradu, najbolje rešenje jer ćemo time obezbediti stabilnije, kvalitetnije i ono što je veoma važno, jeftinije grejanje za naše sugrađane.
U saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW, na teritoriji grada će se u narednom periodu rekonstruisati i 11 kilometara vrelovoda i automatizovati preko 100 podstanica, a sve to u cilju pružanja bolje i kvalitetnije usluge grejanja našim građanima.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *