Održan prvi Memorijal „Aleksandar Petković Petko”

Prvi Memorijal Aleksandar Petković Petko održan je juče. Manifestacija je obuhvatala pešačku turu i biciklističku MTB trku. Ukupno je bilo oko 300 učesnika iz Srbije i regiona. Pešačku turu organizovalo je PD „Oštra čuka” čiji je član bio pokojni Aleksandar. Kako saznajemo od Mladena Antića predsednika PD „Oštra čuka”, staza je bila dužine 9 kilometara i obuhvatala je vrhove „Jovanova kapa”, vrh „Krst” koja je i najviša tačka na stazi sa 970 metara, zatim silazak pored „Božinog kladenca”, crkve posvećene apostolima Petru i Pavlu a cilj je bio kod planinarskog doma u selu Radenkovac gde je bio zajednički ručak sa učesnicima biciklističke trke. Na stazi je bilo oko 70 planinara.

− Biciklistička MTB trka je bila dužine 47 kilometara sa usponom od 1400 metara i spada u srednje teške staze. Učešće u trci uzelo je oko 150 vozača iz Srbije ali i regiona. Steza je vodila kroz selo Dugo Polje zatim obodom planine Device zatim kroz selo Radenkovac, gde je bio organizovan ručak a cilj trke bio je u Sokobanji. Zanimljivo je napomenuti da je prvi na cilj stigao Nemanja Ristović iz Leskovca koji je vozio bicikl koji nekada pripadao uparavo Aleksandru Petkoviću − kaže Milan Babić jedan od organizatora memorijala.

Aleksandar Petković je rođen 1975. godine. Tokom svog života bavio se sportom, muzikom ,glumom. Bio je član fudbalskih klubova „Ozren”, „Sokograd” i „Trebič”, dugogodišnji član amaterskog „SB” pozorišta, svirao je u akustičnom orkestru „Banjski boemi”. Kao veliki ljubitelj biciklizma osnovao je udruženje „SRUB” Sokobanja i okupio zaljubljenike u ovaj sport u Sokobanji. Živeo je život punim plućima i započeo jednu novu priču koja će kroz ovaj Memorijal nastaviti da živi.

 

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Video: sokopres

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *