IZLOŽBA „VARIJACIJE“ U DOMU KULTURE „STEVAN MOKRANjAC“

Nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa, galerija Doma kulture „Stevan Mokranjac“ prve posetioce, uz propisane mere zaštite, primiće u četvrtak 27. maja u 20 sati kada će biti priređeno otvaranje izložbe „Varijacije“. Reč je o kolekciji digitalnih radova akademske umetnice Bojane Bojović Milošević. Ljubitelji likovne umetnosti biće u prilici da vide 20 ostvarenja ove priznate umetnice, rodom iz obližnjeg Bora.
Dom kulture „Stevan Mokranjac“ podseća sve zainteresovane posetioce da se pridržavaju mera zaštite koje podrazumevaju obavezno nošenje maske i držanje distance.
Bojana Bojović Milošević diplomirala 2001. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na grupi za Primenjenu grafiku, katedra za Fotografiju u klasi profesora Branimira Karanovića. Magistrirala 2010. godine na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu na grupi za Digitalnu umetnost. Od oktobra 2017. godine predavač je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu.
Za svoje kolekcije fotografija, Bojana Bojović Milošević nagrađivana je prestižnim međunarodnim i domaćim priznanjima. Izlagala je samostalno u brojnim galerijama širom Srbije. Član je ULUPUDS-a od 2008. godine.

 

 

Izvor: Клуб Дома Културе Неготин

Foto: Клуб Дома Културе Неготин

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *