Grad Bor pomaže privrednicima, malim i srednjim preduzećima sa 2,8 miliona dinara

Kako bismo našim privrednicima, vlasnicima malih i srednjih preduzeća koja posluju na teritoriji grada, pomogli da lakše prevaziću period trajanja pandemije tokom kojeg, zbog pogoršane epidemiološke situacije, nisu mogli da rade, doneli smo odluku da pomenutim privrednicima umanjimo zakupninu za poslovni prostor za 50 odsto, za mart i april mesec ove godine.
Ono što smo na nekoj od prethodnih sednica Skupštine grada već uradili jeste da smo naše privrednike oslobodili i plaćanja komunalnih taksi za ukupno šest meseci tokom trajanja pandemije u iznosu od 99 odsto, što se odnosi i na oslobađanje plaćanja zauzeća javnih površina za 99 odsto, što znači da će grad Bor za ukupno šest meseci direktno pomoći privredi sa 2.8 miliona dinara.
Na sednici Skupštine grada doneta je i odluka da Grad Bor oslobodi i noćne barove i diskoteke plaćanja lokalne komunalne takse za jun, jul, avgust i septembar 2021. godine zbog epidemioloških mera nisu radili u prethodnom periodu.
Verujem da će ova odluka Grada Bora pomoći preduzetnicima da lakše prežive tešku situaciju u kojoj su se našli zbog nemogućnosti da rade, kao i da će zbog nje sačuvati radna mesta što je svakako jedan od naših ciljeva.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *