U SOKOBANJI ODRŽANE „SPORTSKE IGRE MLADIH“

Sokobanja je danas po četrti put bila domaćin „Sportskih igara mladih 2021”, karavana radosti i prijateljstva. Ova najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, koja ima za cilj promociju zdravog načina života, u Srbiji se održava osmu godinu zaredom. Zbog kiše i lošeg vremena otvaranje nije obavljeno na Sportskim terenima „Podina” kako je bilo najavljeno, već u sportskoj hali. Organizatori su za manje od sat vremena otvaranje prebacili u Sportsku halu uz poštovanje svih mera.

 

U planu je da se krajem juna svečano otvaranje ovogodišnje sezone Dunav osiguranja „Sportske igre mladih” uz jedan lep koncert, održi upravo u Sokobanji, a današnju manifestaciju svečano je otvorio predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo danas domaćini „Sportskih igara mladih”. Cilj ovakve jedne manifestacije je druženje i razvoj omladinskog i juniorskog sporta čemu težimo svih ovih godina a sada smo uz pomoć organizatora ove manifestacije, podršku lokalne samouprave i sportskih klubova i i uspeli da to izvedemo. Mi ćemo se truditi da u narednom periodu još više ulažemo u omladinski sport i uz pomoć ovakvih manifestacija mladima ukažemo na to da nije bitno pobediti nego učestvovati. Svrha je druženje i pre svega zdravlje dece jer su ona budućnost Srbije“ − rekao je Nikolić.

Plamen radosti i prijateljstva zapalile su odbojkašice Mara Ilić i Kristina Golubović koje su prošle godine na Međudržavnom prvenstvu u Sarajevu osvojile srebrnu medalju.

 

 

Daliborka Delibašić pi-ar Dunav osiguranja Sportskih igara mladih kaže da ovaj karavan veoma rado dolazi u Sokobanju jer su ovde ljudi zahvaljujući turizmu navikli da budu dobri domaćini.

 

 

 

 

 

 

„Danas su u Sokobanji i deca iz Zaječara, Prokuplja, Niša, Knjaževca što je dokaz da Sokobanja ima dobru sportsku infrastrukturu i da lokalna samouprava dosta ulaže u sport i mlade, što znači da će ovaj kraj jednog dana pored toga što je sjajna turistička destinacija u Srbiji postati i ozbiljan sportski centar“ − istakla je Delibašić.

Miloš Krstić direktor SRC „Podina” kaže da je izuzetna čast što je Sokobanja po četvrti put deo ovog karavana mladosti koji je veoma značajan za decu.

“ Imali smo vremenskih neprilika tako da smo morali celo otvaranje za nepunih sat vremena da prebacimo u halu i uz poštovanje svih mera napravili ovde jedno prelepo otvaranje. Deca od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole iz Sokobanje i okolnih gradova, takmiče se u: odbojci, basketu(tri na tri), malom fudbalu, trka na 60 metara, a najmlađi, odnosno učesnici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u poznatoj igri „Između dve vatre” tako da smo pokrili sve uzraste . Nama je bitno da su dece sigurna i zadovoljna i da sa osmehom napuštaju i završavaju igre „− rekao je Krstić.

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *