12. MAJ – DAN OPŠTINE NEGOTIN

Polaganjem cveća na spomenik Hajduk Veljku Petroviću na mestu njegove pogibije, svečanim potpisivanjem ugovora za finasiranje ili sufinansiranje projekata udruženja iz budžeta opštine Negotin za 2021. godinu i izložbom u centru grada, obeležen je 12. maj – Dan opštine Negotin, u znak sećanja na 12. maj 1833. godine, kada je Negotin oslobođen od viševekovne turske vladavine.
Cveće su, na spomenik čuvenom krajinskom junaku Hajduk Veljku položili Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine u ime opštine Negotin i mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin i Goran Jovanović, zamenik predsednika negotinskog parlamenta.

 

 

 

 

U velikoj sali SO Negotin organizovano je svečano potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja čije projekte u ovoj godini će podržati lokalna samouprava. Predsednik Veličković je pozdravljajući prisutne istakao da i ove godine zbog epidemijske situacije Dan opštine obeležavamo na drugačiji način od uobičajenog.
„ Prethodnu godinu obeležila je pandemija virusa koja je promenila naše živote i pokazala da je zdravlje na prvom mestu. Mnogi su vodili bitku protiv Kovida-19 i neki su je, na žalost, izgubili, zato je život svakog našeg sugrađanina nešto najvrednije i svaka odluka koju je neophodno doneti u svrhu očuvanja života i zdravlja, nema alternativu.“ poručio je predsednik Veličković.
Veličković je uputio veliku zahvalnost zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju koji brinu o našem zdravlju, posebno u kovid ambulantama i odeljenjima kao i svima koji su uključeni u proces imunizacije stanovništva.
Opština Negotin je za finasiranje ili sufinansiranje projekata udruženja iz opštinskog budžeta za 2021. godinu izdvojila sedam miliona dinara, milion dinara više nego prethodne godine.

 

 

Povodom Dana opštine Negotin u centru grada postavljena je izložba fotografija najlepših i najatraktivnijih delova naše opštine, koju je pripremila Turistička organizacija opštine Negotin.

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Foto: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *