OBELEŽENO 150 GODINA KNJAŽEVAČKE GIMNAZIJE

Danas su učenici i profesori Knjaževačke gimnazije obeležili jubilej – 150 godina od njenog osnivanja daleke 1871. godine.
 Svečanosti je prisustvovao predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić sa svojim saradnicima. Opštinsko rukovodstvo i direktor škole Žarko Cvetković obišli su kabinete koji su opremljeni savremenim računarima, nedavno renovirane svlačionice u školskoj hali, preuređeno igralište i dvorište za čije opremanje je sredstva izdvojila lokalna samouprava.
 “Ulaganjem u ovu školu pokazali smo da vodimo računa o školama koje traju i vek i po. Ovaj jubilej pokazuje dugu tradiciju naše male, lepe varoši, a lokalna samouprava pokazuje koliko poklanja pažnju izgledu i opremanju škola. Ono što je naš cilj je da bude sve više đaka u Knjaževačkoj gimnaziji, a mi ćemo kao lokalna samouprava i u narednim mesecima i godinama nastaviti da ulažemo novac u renoviranje zgrade i opremanje kabineta kako bi đaci imali najkvalitetnije uslove za modernu i savremenu nastavu. Uradili smo novu fasadu, zamenili stolariju, kupili savremena učila, renovirali svlačionice i sanitarne čvorove. Preostaje nam još da uradimo podove i deo fasade prema školskom dvorištu i time će rekonstrukcija škole u potpunosti biti završena,” rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.
 Već 150 godina Knjaževačka gimnazija je rasadnik intelektualaca i jedna od najznačajnijih obrazovnih ustanova u varoši. Neki od bivsih gimnazijalaca danas su bili gosti svečanosti upriličenoj u čast jubileju.
Izvor: opstina knjazevac
Foto: opstina knjazevac

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *