U SOKOBANJI DO SADA VAKCINISANO 32 POSTO PUNOLETNIH GRAĐANA

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno su registrovana 103 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19. Klinička slika obolelih je i dalje različita i kreće se od veoma blage do upale pluća koja zahteva bolničko lečenje.

U Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, trenutno se na lečenju nalaze ukupno 87 pacijenta iz Sokobanje, Aleksinca, Ražnja, Beograda, Knjaževca, Boljevca, Svrljiga, Niške Banje, Velikog Gradišta i Jagodine. Svi pacijenti imaju pneumonije. Kako saznajemo od dr Vesne Milanović direktorke ove zdravstvene ustanove, trenutno se 65 pacijenata nalazi na kiseoniku, četvoro hospitalizovanih su na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji a njih osmoro na intenzivnoj nezi. U toku jučerašnjeg dana u Specijalnoj bolnici Sokobanja hospitalizovano je 13 pacijenata dok je izlečeno i iz bolnice otpušteno njih četvoro.

Na teritoriji opštine Sokobanja do sada je vakcinisano 32% punoletnog stanovništva. Od kada je počela masovna imunizacija dato je 7.500 doza od toga 4.200 prvih i 3.300 drugih doza, saznajemo od dr Milene Krstić koordinatorke za imunizaciju. Vakcinacija teče po planu a odziv stanovništa je odličan.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *