NASTAVLjA SE REKONSTRUKCIJA ZGRADE DOMA KULTURE

Kako bi se održao kontinuitet ulaganja i, istovremeno, na viši nivo podigli svi neophodni uslova za bezbedan prihvat posetilaca, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin će, sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, odobrenim Opštini Negotin na konkursu „Gradovi u fokusu“, pristupiti zameni drugog portala na južnom fasadnom zidu glavnog ulaza u zgradu.

 

Kao i strana zamenjena prošle kalendarske godine i desna je podlegla zubu vremena, konstrukcija je istrulela i sklona je padu.

 

Zamenom portala biće obezbeđeni osnovni bezbednosni uslovi za funkcionisanje zgrade kao i organizacija i realizacija svakodnevnih aktivnosti i programa. Uz prošlogodišnju intervenciju na levoj strani glavnog ulaza u zgradu, nastavak ulaganja u zaštitu od propadanja ovog dela objekta je prvo takve vrste od početka rada Doma kulture u Negotinu, oktobra 1995. godine. Za radove na svetlarniku Domu kulture je odobreno šest stotina hiljada dinara.

 

Četiri puta više sredstava, ili 2,4 miliona dinara, odobreno je Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u okviru Projekta „Da nas prati dobar glas 2”, za kompletno uređenje sanitarnih čvorova, kao važnog tehničkog i higijenskog preduslova za nesmetan rad jedne od najvažnijih ustanova kulture, koja godišnje prihvati veliki broj posetilaca, ljubitelja svih vrsta umetnosti.

 

Nosilac projekata Doma kulture vrednovanih sa tri miliona dinara na ovogodišnjem konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije „Gradovi u fokusu“ je Opština Negotin. Na istom konkursu dva miliona dinara je opredeljeno i za unapređenje tehničkih uslova Upravne zgrade Muzeja Krajine.

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ je kroz republički program „Gradovi u fokusu“, prethodnih godina već realizovao dva projekta. Prvi put 2018. godine, kada su Domu kulture donirana sredstva za kupovinu polukoncertnog klavira marke “Boston”, proizvođača “Steinway & Sons”, a prošle, 2020. godine, sredstvima „Gradova u fokusu“, u Domu kulture je potpuno rekonstruisan dotrajali drveni pod scene i zamenjen jedan od dva svetlarnika na južnom fasadnom zidu.

 

 

 

Izvor: Клуб Дома Културе Неготин

Foto: Клуб Дома Културе Неготин

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *