KONKURS ZA „VRMDŽA FEST 2021” U SOKOBANJI OTVOREN DO 1. JULA

Objavljen je konkurs za prijem filmova za peti internacionalni Festival turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest 2021”. Konkurs je otvoren do 1. jula, a rezultati selekcije biće objavljeni 10. jula.

Planirano je da se ova manifestacija održi u drugoj polovini meseca jula 2021. godine, sa mogućim izmenama termina i načina održavanja, u skladu sa merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

Organizator festivala je LAG Rtanj uz logističku podršku Mesne zajednice Vrmdža i opštine Sokobanja. Neformalni partner festivala je Udruženje građana Forum Artistikum.

Festival „Vrmdža fest” koji se održava u predivnom ambijentu podnožja srednjovekovnog Latin grada je takmičarskog karaktera, dok celokupan program sadrži takmičarski i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.

 

 

 

Nagrade se dodeljuju za najbolji film festivala Gran pri „Latin grad- Vrmdža fest 2021”, za najbolji televizijski film kao i za najbolji film iz oblasti turizma, ekologije, etno kultura  života na selu i za najbolji strani film.

Na konkurs se mogu poslati svi dokumentarni ili televizijski filmovi na temu turizma, ekologije i etno kulture života na selu, producirani u prethodne tri godine. Film ne sme biti duži od 90 minuta i mora biti na srpskom jeziku ili sa srpskim titlom i u HD ili SD rezoluciji, poručuju organizatori. Potrebno je dostaviti i sinopsis ili tekstualno objašnjenje dužine između 100 i 200 reči, dijalog listu (ukoliko postoji), biografiju i fotografiju autora, godinu i mesto rođenja autora filma, zanimanje, mesto boravka i kontakt.

Radove i prateće materijale, sa naznakom „Za konkurs VRMDŽA FEST 2020” slati putem linka youtube, vimeo, wetransfer i dr.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *