IZ PROGRAMA USAID –a UNICEF-a I CRVENOG KRSTA SRBIJE 42 SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE DOBILE NOVČANU POMOĆ

Radi prevazilaženja materijalnih i finansijskih poteškoća, izazvanim pandemijom KOVID-a 19, 42 porodice sa više dece na području opštine Boljevac , dobile su novčanu pomoć. Boljevac je jedna od trideset dve opštine iz regiona južne i istočne Srbije, koja je obuhvaćena programom „Ublažavanja efekata pandemije KOVID-19 krize na socijalno-ekonomski status dece i njihovih porodica“, koji realizuje Crveni krst Srbije, u saradnji sa američkom organizacijom USAID , UNICEF-om i Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

 

Na svečanosti u Kulturno-obrazovnom centru, kojoj su iz epidemioloških razloga prisustvovale četiri porodice, debitne kartice sa utvrđenim iznosom novčanih sredstava su im uručili Entoni Godfri, ambasador SAD u Srbiji, ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darja Kisić Tepavčević, Dragan Radovanović, predsednik Crvenog Krsta Srbije i Diana Kostadinova, direktorka UNICEF-a uza Srbiju.

 

 

 

Izvor: boljevac.org.rs

Foto: boljevac.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *