GRAĐANI BORA ĆE IMATI PODJEDNAKO GREJANJE

„Kada govorimo o zameni 11 kilometara vrelovoda, koja će omogućiti da se gubitak energije koji plaćaju građani Bora smanji kako bi se ujedno smanjili i računi i obaveze naših sugrađana, govorimo o KfW programu.
Ono što je ideja jeste da nas kroz KfW program, pored pomenute zamene vrelovoda čime će naši sugrađani dobiti stabilnije grejanje, očekuje i kompletno balansiranje sistema, postavljanje automatskih podstanica i omogućavanje da građani na čitavoj teritoriji grada imaju podjednako grejanje.
Moram da napomenem da, uprkos insinuacijama pojedinaca, ovo nije kredit da bi se zadužila Toplana, već je zajam da se reše problemi koji postoje jer je sadašnji gubitak energije od Toplane do naših sugrađana oko 20 odsto.
Nisu građani dužni da plaćaju loše funkcionisanje Toplane, ali isto tako nismo mi krivi što Toplana danas funkcioniše na ovaj način.
Delom su odgovorni ljudi koji su prethodnih godina vodili Toplanu, ali veća je odgovornost što se poslednjih 30 godina, osim investicija u održavanje sistema, u Toplanu nije investiralo ni u šta konkretno.
Zato ide KfW program i ovaj kredit gde imamo garanciju Vlade RS, gde je borska toplana jedna od šest u Srbiji čija će vrelovodna mreža biti rehabilitovana na ovaj način, a gde ćemo se svi zajedno uhvatiti u koštac sa ovim višedecenijskim problemom i napokon građanima omogućiti stabilnije, kvalitetnije i grejanje kakvo zaslužuju,“ napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora
Izvor: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *