PREDSEDNIK VUČIĆ U BRISELU SA SPECIJALNIM IZASLANIKOM EU ZA DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Predsednik Vučić istakao je da očekuje sredinom maja poziv za nastavak dijaloga i dodao da je Beograd spreman da se odazove pozivu i da će učestvovati u svakoj vrsti dijaloga.

 

 

 

 

 

„Srbija će se odazvati pozivu za dijalog i učestvovaćemo u svakoj vrsti dijaloga, želeli bismo da bude konstruktivan i da razgovaramo o rešavanju problema“, rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je istakao, da postoje mnogi problemi, pre svega u energetici, i da su to stvari koje moraju promptno da se rešavaju zbog različitih tumačenja.
„Za nas je važno da garantujemo sigurnost i bezbednost za naše ljude, da rešavamo probleme. Insistirao sam na ispunjavanju obaveza iz Briselskog sporazuma, na Zajednici srpskih opština, i slobodi kretanja, protoka roba i usluga, sve što smo potpisali u Vašingtonu, jer je to dobro za Beograd, Prištinu. To je od presudnog značaja za napredak svih u regionu“, rekao je on i dodao da je sutrašnji dan veoma važan, te da će se razgovarati o regionalnim odnosima i vladavini prava.
Predsednik Vučić izrazio je uverenje da će uslediti ubrzanje evropskog puta Srbije.
„Srbiji ide dobro, korača jakim snažnim korakom među najbrižim u Evropi. S jedne strane su vrednosti, s druge pragmatična politika očuvanja veza sa svim prijateljima. Ali najvažnije je ekonomija, ekonomija, ekonomija“, zaključio je on.
Izvor: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *