ČESTITKA PREDSEDNIKA REPUBLIKE I VRHOVNOG KOMANDANTA VOJSKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA POVODOM DANA VOJSKE SRBIJE

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

 

U čestitki se kaže:

”Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik – Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci.
Bez obzira na teške uslove i okolnosti, naša vojska je kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju. 
U prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvaljujem.
 Snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države i upravo zbog toga su ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti vaših jedinica koje smo ove godine započeli, tek prvi korak u toj misiji.
 Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik.

Živela Vojska Srbije!“

 

 

Izvor: mod.gov.rs

Foto: mod.gov.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *