DEZINFEKCIONA SREDSTVA ZA SOKOBANJU

Turističkim radnicima u Sokobanji od danas do početka naredne nedelje u okviru programa „Čisto i sigurno” biće uručena donacija Evropske unije u vidu sredstava za dezinfekciju prostora i opreme. Na ovaj način EU je nastavila da pomaže sektoru turizma koji se izbijanjem pandemije kovid-19 suočio sa mnogim izazovima i pretrpeo gubitke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Našoj opštini veoma znači što je EU je nastavila da pomaže turistički sektor .Ono što je sada aktuelno a počelo je 2019. godine je projekat „EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam” u okviru koga se EU 2020.godine opredelila da pomogne razvoj turizma u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i za to je opredelila milion evra.Od toga je u Sokobanji 19 stanodavaca dobilo u proseku po milion dinara. Danas, u okviru programa „Čisto i sigurno” opština Sokobanja je dobila sredstva za dezinfekciju prostora i opreme koja će pomoći našim turističkim radnicima da se lakše izbore sa propisanim epidemijskim merama a turistima će omogućiti bezbedan boravak u našem mestu“ ‒ kaže Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja (TOSB) kaže da se veliki broj registrovanih stanodavaca prijavio za ovu donaciju, kao i daće im oprema ostati u trajnom vlasništvu.

 

„Privatni stanodavci zaista poštuju sve mere i preporuke Vlade Republike Srbije na suzbijanju pandemije kovid-19 i svi turisti koji dođu ove godine u Sokobanju biće u bezbednom i čistom smeštaju što je veoma bitno . U prilog tome govori i činjenica da je prošle godine u julu i avgustu Sokobanja bila najposećenija turistička destinaci u našoj zemlji. Imala je izuzetno visok turistički promet a ako pogledate podatke Doma zdravlja u Sokobanji u avgustu mesecu nije bilo ni jednog novozaraženoa to je rezultat poštovanja epidemioloških mera jer su privatni stanodavci u Sokobanji veoma ozbiljni nosioci turističke ponude. Pored toga Sokobanja ima tako diverzifikovanu turističku ponudu koja je ogledana u velikom broju izletišta pa turisti borave tokom dana i na otvorenom a idealna je i za postkovid pacijente. Tako da očekujem jednu sjajnu turističku sezonu i bez nekih većih problema kada je u pitanju pandemija virusa“ ‒ rekao je Milenković.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *