KROŠNjE DRVETA U NASELjU “KRALjEVICA” NARUŽENE SMEĆEM, REAGOVALI NADLEŽNI “TIMOK ODRŽAVANjA”

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Timok održavanje” juče su bili angažovani na uklanjanju smeća sa drveća u naselju “Kraljevica” koje su nesavesni građani, proteklih nedelja, bacili kroz prozore svojih stanova i terasa. Nadležni apeluju na građane koji žive u stambenim zgradama da smeće ne bacaju kroz prozor, već tamo gde mu je mesto.

Da nam je ekološka svest još uvek na ne tako zadovoljavajućem nivou, govori slika iz zaječarskog naselja “Kraljevica” gde su jelke “okićene” kesama, ostacima hrane, ali i po nekim komadom garderobe. Savesni stanari koji brinu o životnoj sredini u kojoj žive, prijavili su problem sa kojim se ne susreću prvi put, a koji je nakon angažovanja radnika JKP “Timok održavanje” rešen.

 

 

 

 

“Naša služba se konstantno susreće sa problemom koji stvaraju nesavesni sugrađani koji smeće bacaju kroz prozore i terase, umesto u kontejnere. To nisu čak ni papirići, već čitave kese pune smeća koje završe na zelenoj površini ili u ovom slučaju na drvetu. U tom slučaju je potrebno angažovati dodatnu mehanizaciju da bismo uklonili to smeće i mi se trudimo, da u skladu sa tehničkim mogućnostima i ljudskim resursima, rešavamo te probleme” – istakla je Jasmina Basalić, šef Službe “Zelenilo”.

 

 

 

Kako je napomenula, ovakvi problemi se rešavaju iako nisu u nadležnosti JKP “Timok održavanje”.

 

 

“Hidraulična korpa je povučena sa drugih aktivnosti, poput poslova zamene javne rasveta, kao i radnik koji radi na košenju trave, orezivanju, kako bi završili ovaj posao, koji i nije u našoj nadležnosti, ali s obzirom na to da se i ne predviđa da će neko da baci smeće kroz prozor, terasu, i da će ono da završi na stablu, nije ni određeno ko bi taj posao trebalo da radi. Tako da smo mi sada izašli u susret građanima da uklonimo smeće sa drveta”.

 

 

Smeće koje se baca tamo gde mu mesto nije, osim što šalje ružnu sliku otežava i rad radnika na održavanju travnatih površina.

 

 

“Kada govorimo o održavanju travnjaka, smeće otežava i samo košenje, i mi u saradnji sa Javnim stambenim preduzećem rešavamo te probleme, ali se na žalost to stalno ponavlja”, dodala je Basalić.

 

 

Ona je apelovala na sve sugrađane, posebno na one koji žive u stambenim naseljima, da smeće bacaju u kontejnere, a ne kroz prozore, da utiču na svoje komšije, edukuju decu o zaštiti životne sredine kako bi prostor gde živimo bio zdraviji i lepši.

Iz JKP “Timok održavanje” podsećaju građane da se redovna aktivnost prikupljanja smeća na “Kraljevici” i izletištu “Vanjin Jaz” sprovodi dva puta nedeljno, ali da se, i pored velikih napora radnika, a zbog velikog broja nesavesnih sugrađana, smeće i dalje može uočiti tamo gde mu mesto nije.

 

 

 

Izvor: timokodrzavanje.rs

Foto: timokodrzavanje.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *