FORMIRAN KOL CENTAR U OPŠTINI KNJAŽEVAC

Sa idejom da se starijim ljudima olakša prijavljivanje za vakcinaciju protiv virusa korona, u Knjaževcu je formiran opštinski Kol centar. Onlajn prijavljivanje za vakcinaciju u Srbiji je počelo 11. januara i od tog dana 11 volontera radi u Kol centru Opštine.

Opština Knjaževac može da se pohvali da je druga lokalna samouprava u državi koja je formirala volonterski Kol centar gde rade humani ljudi spremni da pomognu svojim sugrađanima. “Opština Knjaževac formirala je Kol centar za građane koji nemaju pristup internetu i nisu u mogućnosti da se prijave za vakcinaciju elektronski ili telefonom.

Prvobitna zamisao je bila da radimo od 8 do 15 časova, međutim kada je počela vakcinacija, pozivani su građani sve do večernjih časova.

 

„Radi se i vikendom kako bi naši sugrađani dobili blagovremenu informaciju o terminu i mestu vakcinacije. Posebno sam zahvalna svojim kolegama koji ovo rade već više od tri meseca i pored svojih redovnih aktivnosti na poslu“ –  kazala je Marija Jelenković, šef Kabineta predsednika opštine i koordinator Kol centra.

 

Marija Jelenković Za tri meseca rada operateri su ostvarili više od 8.000 volonterskih sati, a obave i do 200 poziva dnevno kako bi građanima na najjednostavniji način pružili potrebne informacije. Vakcinisano je skoro 13.500 građana i 6.000 revakcinisano, većinu njih pozvali su upravo volonteri Kol centra Opštine Knjaževac.

 

 

 

Izvor: opstina knjazevac

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *