IZ PROGRAMA “ ČISTO I SIGURNO “ SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU

Evropska unija nastavila je da podržava sektor turizma, koji se u prethodnom periodu, izbijanjem pandemije kovid-19 suočio sa mnogim izazovima . Iz programa i „Čisto i sigurno”, koje podržavaju GIZ i EU a u okviru projekta „EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam”, Sokobanji su dopremljeni oprema i materijal za dezinfekciju prostora koji se izdaje( apartmana, soba, vila i kuća za odmor) kako bi svi turisti bili u bezbednom ambijentu. U pitanju su dezinfekcioni materijali i vredna oprema koja će se koristiti za primenu tih materijala. Inače, donacija Evropske unije od 66.2000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogući će turističkim radnicima širom Srbije da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak.

 

 

 

 

−Turistička organizacija Sokobanja je sa opštinom Sokobanja već otpočela anketiranje stanodavaca kako bismo utvrdili tačan raspored  raspodele i ispoštovali mere koje su trenutno na snazi, odnosno da bismo izbegli velika okupljanja. Mi smo materijale prevezli prošle nedelje iz magacina EU koji se nalazi u Beogradu i donaciju deponovali u prostorije bivše upravne zgrade „Trebiča” – kaže Ljubinko Milenković, direktor TOSB.

 

 

 

 

Sredstva za dezinfekciju prostora i opreme, kao i oprema za njihovu upotrebu biće podeljeni nosiocima usluga smeštaja u domaćoj radinosti u Sokobanji, u sredu, 21. aprila 2021. godine u prostorijama bivše upravne zgrade „Trebič”, na ulazu u Sokobanju. Raspodela počinje od 10:00 sati, po rasporedu i satnici koja će biti dostavljena prijavljenim stanodavcima, kako bi se izbegla veća okupljanja, a u skladu sa merama na suzbijanju pandemije koronavirusa. Ono što stanodavci posebno moraju znati je da se radi utvrđivanja satnice, moraju prijaviti za preuzimanje paketa pomoći i određivanja termina Turističkoj organizaciji Sokobanja, putem telefona, na broj 018 833 988, radnim danom od 07:00 – 15:00 sati, odnosno na imejl adresu: tic@tosokobanja.rs. Prijavljivanje je moguće do ponedeljka 19.04.2021. godine do 14:00 sati.

Treba naglasiti da će ovu pomoć moći da dobiju isključivo stanodavci koji legalno posluju a njih je u Sokobanji najviše, čak oko 90 posto. Imajući u vidu veliki broj stanodavaca ova raspodela će se sigurno vršiti nekoliko dana , počevši od naredne srede.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *