ZA ZELENIJI NEGOTIN

U okviru uređenja, ozelenjavanja grada i podizanja drvoreda, kao jedne od najznačajnijih kategorija javnog zelenila, lokalna samouprava je, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Badnjevo“, nabavila sadnice u vrednosti od 461.000 dinara. Grad je oplemenjen visoko dekorativnim sadnicama, koje će svojim crvenim i purpurnim listovima, bogatim koloritom, ulepšati sve zelene površine.

 

Radnici gradskog zelenila posadili su oko 100 stabala, na više lokacija, a dekorativnim zelenilom obogaćene su ulice Koste Todorović, gde je posađeno 28 stabala crvenolisnog javora, Age Rogožinarevića (kod bolnice), leva i desna strana – 21 kom, Dragoljuba Milinčića (stočna pijaca), kombinacija breza i likvidambara – 18 kom, JNA (Borsko naselje) – kuglasti Prunus – 12 stabala, Pikijeva ulica (kod Tehničke škole) kombinacija lipa i crvenolisnih lišćara – 10 komada.

 

Dekorativnim sadnicama lišćara i četinara oplemenjen je i centralni deo grada (ispred Biblioteke, Marketa Aleksandrović i Banke Inteze), kao i dečije igralište u Borskom naselju gde su posađene sadnice kedra, liriodendrona, kuglastog prunusa i dr, a na zahtev stanovnika naselja posađeno je i desetak breza u „Titovom“ ili “Brezinom” parku.

 

Akcija ozelenjavanja biće nastavljena sledeće godine, kada se planirana uređenje kružnog toka, obnova ružičnjaka, drvoreda duž Pikijeve ulice i dr, a svi zaineresovani građani sa svojim predlozima za uređenje njihovih naselja, mogu se javiti službi gradskog zelenila.

 

 

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Foto: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *