U NEGOTINU ODRŽANA AKCIJA „POSADI SVOJ HLAD“

Posadi svoj hlad Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja građana, opština Negotin se pridružila akciji posadi svoj hlad. Akcija je sprovedena uz pomoć komunalnog preduzeća Badnjevo i društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.
„Meštani Negotina i okolnih sela su se odazvali akciji povodom podela sadnica „Posadi svoj hlad“. Kažu da ova akcija mnogo znači za domaćinstva. Stariji ljudi kažu da je Negotin nekada bio mnogo lep grad pun zelenila. Pamte kako je nekad bilo lepo.“
Nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar”, 5 godina realizuje Svetski dan čišćenja u Srbiji , drugu godinu za redom zbog epidemioloske situacije želi da izbegne masovna okupljanja volontera i zato akcijom “Posadi svoj hlad” besplatno deli milion sadnica jasena. One će se naći i u negotinu.
„Opština Negotin je učestvovala u akciji „Posadi svoj hlad“ to je projekat vladine organizacije zeleni razvojni centar. Sada smo dobili 100 sadnica, to su sadnice Belog Jasena i od tih sadnica smo 10% dali osnovnim Školama „Branko Radičević“ i „Vera Radosavljević“,ostatak sadnica podelili smo na Trgu ispred opštine u 12 sati, kao što je učinjeno i po svim ostalim gradovima u Srbiji. To je akcija koja ima višestruku ulogu, uticaj suzbijanjem klimackim promenama, takođe ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator i cilj je da svako dvorište i svako zasadi svoj hlad, da oplemeni prostor i da ima više kiseonika u svom dvorištu. U najavi imamo da će ova akcija biti nastavljena. Imamo nameru što više zelenila da naš grad ima. Bili smo prepoznatljivi kao zeleni grad i nadamo se da ćemo uskoro biti prepoznatljivi po drvoredima koji će biti i ka Bukovu, ka Badnjevu, čak i van grada prema selima“ – rekla je Slađana Stojanović, rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti Negotin.
Širom zemlje u jednom danu je podeljeno 30.000 sadnica.
Foto: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *