POČELO OZELENjAVANjE U ZAJEČARSKIM SELIMA : Salaš prvi obogaćen mladim sadnicama javora

Nakon prošlogodišnjeg uređenja drvoreda u Salašu, danas su počeli radovi na sadnji mladih sadnica u glavnoj ulici tog zaječarskog sela. Osim ozelenjavanja, aktivno se radi i na sanaciji dotrajalih klupa u samom centru sela, a kako je u planu, uskoro će najmlađi meštani Salaša dobiti i novi prostor za igru.

 

Sadnjom mladih sadnica šarenolisnog javora u samom centru Salaša, počela je akcija Javnog komunalnog preduzeća “Timok održavanje” na pošumljavanju sela na teritoriji grada Zaječara. Osim sadnje novih sadnica, aktivno se radi i na sanaciji klupa koje su u lošem stanju, pa će, prema rečima nadležnih, meštani tog sela dobiti lepši i uređeniji prostor.

 

 

 

 

 

“Samu akciju uređenja drvoreda i zelenila u Salašu krenuli smo decembra prošle godine, kada smo sređivali stare drvorede koji prethodnih godina nisu orezivani i održavani na način na koji sama struka nalaže. Sada realizujemo novu akciju ozelenjavanja i Salaš je prvo selo u kome sprovodimo akciju sadnje mladih sadnica, od kako je naša firma formirana, 2018. godine. Takođe, klupe u glavnoj ulici smo zatekli u lošem stanju, pa su u toku radovi i na njihovoj sanaciji”, istakao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

 

 

Ozelenjavanje u Salašu se, prema Lalićevim rečima, realizuje u saradnji sa nadležnima iz Mesne zajednice, koji su ovakvu akciju podržali.

 

 

 

 

 

“Nakon što su drvoredi koji su bili zapušteni i u lošem stanju, a koji su u Salašu zasađeni 90-tih godina, preuređeni i dobili novi izgled, dogovorili smo se sa rukovodstvom preduzeća “Timok održavanje” da krenemo i sa ozelenjavanjem, odnosno da obnovimo sadnice koje su za tih 30-ak godina propale. Zahvaljujući tom dogovoru, počeli smo sa realizacijom te akcije”, rekao je Tihomir Stanković, predsednik Mesne zajednice Salaš i dodao da su u planu još neke aktivnosti, od kojih je jedna izgradnja dečijeg parka, gde će najmlađi meštani tog sela moći da se razonode.

 

 

Akcija ozelenjavanja, nakon Salaša, narednih dana, biće realizovana u selu Velika Jasikova, ali i u drugim zaječarskim selima.

 

 

Izvor: timokodrzavanje.rs

Foto: timokodrzavanje.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *