U SELIMA NEGOTINSKE OPŠTINE ZAPOČETA VAKCINACIJA BEZ PREDHODNOG PRIJAVLJIVANJA

U opštini Negotin je otpočela vakcinacija građana kineskom Sinofarm vakcinom bez prethodnog prijavjivanja, u gradu na punktu u domu penzionera i u negotinskim selima gde iz Zdravstvenog centra odlaze mobilne ekipe za vakcinaciju. Za mnoge je to olakšavajuća okolnost da se brže i lakše zaštite od korona virusa. To su potvrdili i meštani Jabukovca.

 

 

„Za meštane Jabukovca mnogo znači što im je lokalna samouprava i zdravstveni centar omogućio mobilne ekipe za vakcinaciju. Odziv za vakcinaciju je dobar. Smatraju da vakcina jedini spas od kovida, pa su na vakcinaciju izašli u većem broju“ – kažu meštani sela Jabukovca

 

 

Proces vakcinacije teče bez problema i bez gužve uz primenu protokola koji podrazumeva i pregled lekara.

 

 

 

 

„Niko od vakcinisanih građana se nije žalio, nikog nismo odbili, nikog nismo vratili i svi su primili vakcinu za sad. U pitanju je Sinofarm vakcina, revakcinacija će biti za 3 nedelje, verovatno će da bude ista ekipa. Mi smo ekipa koja poznaje ljude i znamo šta piju od lekova, koje bolesti imaju i zato proces vakcinacije ide veoma brzo“ – rekao je Dragomir Bubulović, medicinski tehničar ambulante u Jabukovcu

 

 

 

„Krenuli smo sa vakcinacijom i po selima bez zakazivanja zbog starijih ljudi koji teško zakazuju kroz sistem. Svi pacijenti prolaze kroz moju ordinaciju, bivaju temeljno pregledani. Uglavnom ide dosta brzo jer su sve to moji pacijenti, međutim imamo dosta pacijenata koji su u radnom odnosu, leče se u Negotinu i imamo dosta inostranih penzionera i trudimo se da to ide temeljno da se svi podaci uzmu,da se sve to isprati, da nesto ne promakne neke hronične bolesti, to nas malo usporava, ali uz sve poteškoće ide relativno dobro. Svi pacijenti budu pregledani, kad se utvrdi da su oni potpuno zdravi oni mogu da prime vakcinu, posle pregleda i posle uzimanja svih ovih podataka koje unosimo u sistem idu kod tehničara u deo za intervencije gde se prima vakcina“ – rekao je dr Goran Đorđević.

 

 

Vakcinacija bez prijavljivanja nastavlja se i narednih dana, kako u gradu tako i u negotinskim selima.

 

 

Vakcinacija se nastavlja sutra u pet sela opštine Negotin :

U četvrtak, 8. aprila dve mobilne ekipe Zdravstvenog centra Negotin od 9 do 12 časova vršiće vakcinaciju meštana Urovice i Dušanovca vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm.

U periodu od 12 do 15 časova vakcinacija će se sprovesti i u selima: Slatina, Mala Kamenica i Mihajlovac.

Takođe, bez zakazivanja kinesku vakcinu će na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera moći da prime i zainteresovani građani u vremenu od 8 do 13 časova.

Nakon toga na Punktu u Domu penzionera sprovodi se vakcinacija prvom dozom Fajzer vakcine za one koji su se prijavili posredstvom e-uprave.

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *