SVETSKI DAN ZDRAVLJA OBELEŽAVA SE U SENCI PANDEMIJE : Pod sloganom „Vakcinacija za sve“

Danas je Svetski dan zdravlja, a iako se nije očekivalo, i ove godine se obeležava tokom pandemije koronavirusa. Kovid 19 je u celom svetu ostavio i direktne i indirektne posledice na zdravlje ljudi. Moto ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja je „Vakcinacija za sve“.

 

 

Obeležavanju Svetskog dana zdravlja svake godine se pridružuje i Crveni krst Negotin. Ova organozacija daje dragocen doprinos zdravlju i dobrobiti ljudi kroz zdravstvenu prevenciju i edukaciju, unapređenje mentalnog zdravlja i psihosocijalnu podršku, negu i prvu pomoć u zajednici, kao i programe higijene u cilju ispunjavanja potreba ranjivih ili marginalizovanih grupa.

Volonteri i zaposleni, takođe pružaju pomoć zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima, pomažući im u mnogim segmentima, a sada trenutno i pružajući podršku prilikom imunizacije.

I ove godine na Svetski dan zdravlja bili su sa svojim sugrađanima u centru grada pokušavajući da skrenu pažnju na značaj očuvanja zdravlja.

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *