REHABILITACIJA DRŽAVNOG PUTA KLADOVO-DONjI MILANOVAC : Put je od važnog značaja za borski okrug

Do početka decembra ove godine biće završena rehabilitacija dela državnog puta I B reda 35 od Kladova do Donjeg Milanovca – izjavio je u Rudnoj Glavi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku na kome su prisustvovali Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, načelnik Borskog okruga, gradonačelnik Bora i predsednici opština Majdanpek i Negotin. Predsednik Srbije je istakao da će biti rehabilitovana deonica puta koja prolazi kroz najlepše predele Đerdapske klisure i dodao da će to doprineti bržem i kvalitetnijem odvijanju saobraćaja na veoma frekventnom delu Đerdapske magistrale. Time stvaramo uslove da se zaustave odlasci iz opštine Kladovo, poručio je na sastanku u Rudnoj Glavi – Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Reč je o deonici dugoj 64,5 kilometara koja opštine Kladovo i Majdanpek iz Borskog okruga preko Donjeg Milanovca državnim putem I B reda 34 povezuje sa opštinama Golubac i Veliko Gradište i gradom Požarevcem u Braničevskom okrugu.

 

 

 

Rehabilitacija te saobraćajnice veoma je važna za život svih ljudi u ekonomskom smislu, u tom delu Srbije, ali i za brojne turiste koji preko graničnog prelaza Đerdap ulaze u našu zemlju i u Rumuniju.
Država je u rehabilitaciju dela državnog puta Kladovo – Brza Palanka investirala 1,37 milijardi dinara, dok je za izgradnju mosta kod Milutinovca uloženo dodatnih 115,2 miliona dinara.

 

 

„Drago mi je što sa meštanima opštine Kladovo mogu da podelim zadovoljstvo i da ujedno iskažem zahvalnost u ime građana oštine Kladovo našem predsedniku zbog nove investicije na koju se dugo čekali i koja će imati veliki značaj za naš kraj. To će afirmisati turističke potencijale i doprineti da Kladovo zauzme još značajnije mesto na turističkoj mapi Srbije. Istovremeno država i predsednik Srbije Aleksandar Vučić šalju jasnu poruku da se zalažu za ravnomeran razvoj svakog dela naše zemlje“ – naglasio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *