PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU PETLJE BATAJNICA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju petlje Batajnica kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem. Predsednik je rekao da je danas veliki dan za Batajnicu i da će ta petlja ne samo smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove investitore.

Predsednik Vučić prisustvovao otvaranju petlje Batajnica (autoput E75)

„Ovo je odlična vest, auto-putevi se ne grade samo da bi građani u centru Beograda bili dobro povezani već i za ljude u Batajnici, Pazovi, Zemun polju, Ugrinovcima“ –  rekao je predsednik Vučić i istakao da se tu ne radi samo o jednoj petlji, već o životima ljudi i njihovom boljem životnom standardu.

„Ova petlja će ubrzati kretanje i olakšati putovanje građanima, gde god da krenu, bilo ka Šidu da idu, Novom Sadu, Beogradu…“ –  naveo je predsednik Vučić i naglasio da će se u okviru petlje nalaziti i most dužine 221 metar i da je ponosan što će to ostati za buduće generacije.
Predsednik Vučić prisustvovao otvaranju petlje Batajnica (autoput E75)
On je naglasio da je taj projekat bio ugovoren za 9,6 miliona evra, a završen za 8,8 miliona evra, i da je to prvi put da se neki infrastrukturni projekat završi za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.
Predsednik je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za realizaciju tog projekta i poručio da će Srbija pojačati saradnju sa tom evropskom bankom u narednom periodu.
„Nastavićemo da gradimo putne komunikacije. Juče smo dogovorili za istok Srbije, pored izgradnje brze saobraćajice od skretanja sa auto-puta ka Požarevcu do Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca, da za koji dan krenemo u rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova u dužini oko 60 km. Želimo da dovedemo više turista i u Kladovo, Donji Milanovac i Negotin“ –  naglasio je  predsednik Vučić. On je dodao i da je važno da se uloži u tzv. Dunavsku magistralu, ne samo zbog više turista iz inostranstva i zemlje, već i zbog dolaska novih investitora.
Predsednik Vučić prisustvovao otvaranju petlje Batajnica (autoput E75)

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 kilometara, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.
Izvor: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *