REDOVNA PROLEĆNA AKCIJA : Sadnja mladih sadnica na području grada Zaječara

 

Javno komunalno preduzeće “Timok održavanje” započeo je redovnu akciju prolećne sadnje mladih sadnica na području grada Zaječara. U toku su radovi na ozelenjavanju prostora iza Nacionalne službe za zapošljavanje gde je nedavno izgrađen dečiji park, postavljena nova LED rasveta i napravljena nova mesta za parkiranje.

 

 

“Aktivno smo i prethodnih godina radili na ozelenjavanju svih delova grada i mislim da su rezultati i više nego vidljivi. Ove godine ćemo, tokom proleća, zasaditi oko 300 sadnica. Trenutno su u toku radovi na ozelenjavanju prostora iz Nacionalne službe za zapošljavanje gde će biti zasađeno 30 sadnica ukrasnih šljiva i javora, a prostor će biti obogaćen i tujama”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

 

 

Na području grada Zaječara je tokom proteklih godina posečeno nekoliko desetine stabala, ali je, prema Lalićevim rečima posađeno mnogo više od tog broja.

“Nijedno stablo na području grada Zaječara nije posečeno zbog nečijeg hira ili samovolje, niti se može iseći ako komunalna inspekcija ne da dozvolu, ili se da procena da stablo nije bezbedno za okolinu. Ukupan broj stabala koja su posađena tokom prethodnih godina, zajedno sa ovim sadnicama koje ćemo zasaditki tokom proleća, je oko 1000”, dodao je Lalić.

Kako je planirano, naredna sadnja biće organizovana u naselju “Kraljevica”.

 

 

 

Izvor: timokodrzavanje.rs

Foto: timokodrzavanje.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *