DRUGA SEDNICA SO KLADOVO

Na drugoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine Kladovo odbornička većina jednoglasno je usvojila predlog Odluke o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2021. godinu, budžetski prihodi uvećani za 30 miliona dinara tako da prihodna strana opštinske kase za ovu godinu iznosi 840.226.000 dinara. Izmenom Odluke o budžetu opštine Kladovo menjaju se i pozicije na rashodnoj strani koje se odnose na finansiranje kapitalnih projekata, pojasnila je Andrijana Antić rukovodilac budžeta opštine Kladovo.

 

U budžetu opštine Kladovo za 2021. godinu za dva programa mera aktivne politike zapošljavanja za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opredeljeno je 4,5 miliona dinara, čulo se na skupštinskom zasedanju. Kako je rečeno Program stručna praksa za stručno osposobljavnje desetoro mladih za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa finansiraće se sa tri miliona dinara, dok je u okviru programa zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih za subvencije poslodavcima izdvojeno 1,5 miliona dinara. Očekuje se da tu meru aktivne politike zapošljavanja NSZ podrži sa dodatnih 1,3 miliona dinara pa će u program biti uključeno 14 nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih, pojasnio je Zlatko Kalinović, načelnik Opštinske uprave.

 

Usvojene odluke doprineće efikasnijem i kvalitetnijem funkcionisanju lokalne samouprave smatra Dragan Maksimović, predsednik SO Kladovo. Na sednici je usvojeno Rešenje o prestanku mandata Davidu Đurđeviću dosadašnjem direktoru TOO Kladovo, za v.d. direktora imenovana je Aleksandra Vasiljević diplomirani ekonomista iz Kladova.

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *