POČEO UPIS U PRVI RAZRED

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu počinje danas. Roditelji i ove godine mogu elektronskim putem da zakažu termin za upis i testiranje deteta u prvi razred osnovne škole, pokretanjem usluge eZakazivanje na Portalu eUprava.

 

 

 

„Roditelji mogu da ostave svoje podatke, da izaberu termin koji njima odgovara radi testiranja prvaka. Roditelji koji nisu vični digitalizaciji i kojima treba pomoć oko prijave mogu da pozovu školu svakim radnim danom od 8 do 14 sati i mogu da ostave svoje podatke i škola ima obavezu da ih prijavi na pomenuti portal. Portal je na raspolaganju roditeljima od 22. marta do 28. maja. Škola ima određene termine i roditelji prijavom svoje dece dobijaju i termine kada će moći da dođu da dovedu svoju decu na testiranje i da izvrše taj administrativni deo upisa. Moram da kažem i da roditelji nisu dužni da nam dostavljaju nikakvu dokumentaciju u papiru i da je škola ove godine i mogućnosti da sve to povuče u digitalnoj formi elektronskim putem i potvrdu o lekarskom pregledu i o završenom predškolskom obrazovanju i izvod iz matične knjige rođenih i ovoga puta je škola u mogućnosti da sve to elektronskim putem povuče, da ta dokumenta pribavi sama“ – rekla je Marija Dumitrašković, direktorka osnovne škole „Branko Radičević“ Negotin.

 

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *