OD OVE NEDELJE U SOKOBANJI I RUSKA VAKCINA

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno su registrovana 147 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19. Broj prvih pregleda ove nedelje je manji nego prethodnih. Klinička slika obolelih je i dalje različita i kreće se od veoma blage do upale pluća koja zahteva bolničko lečenje. Na bolničkom lečenju je trenutno 40 pacijenata i većina je smeštena u Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, koja je ponovo u kovid sistemu.

 

Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji opštine Sokobanja dato je oko 5.400 doza vakcine i to prvih 3.200 a drugih doza 2.200. Kao što smo već pisali, stanovnici seoskih naselja neće više morati da dolaze u Sokobanju da primaju vakcinu jer će timovi za imunizaciju otići u svako selo koje dostavi spisak stanovnika koji žele da se vakcinišu.

Od ove nedelje sokobanjski Dom zdravlja ima i rusku vakcinu tako da građani koji su se opredelili za nju, neće morati više da idu do Aleksinca ili Niša. Revakcinacija se i dalje obavlja na postojećem punktu prema rasporedu koji je utvrdilo Ministarstvo zdravlja i to od 8 do 15 časova dok se od 15 do 20 časova vrši se redovna vakcinacija.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: Arhiva sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *