OBILAZAK RADOVA NA AUTO-PUTU „MILOŠ VELIKI“, DEONICA PRELJINA–POŽEGA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na deonici auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, na najdužem tunelu Laz, kroz planinu Jelicu.

Obilazak radova na auto-putu „Miloš Veliki“, deonica Preljina–Požega

 

Predsednik Vučić je, posle razgovora sa kineskom kompanijom „CCCC“,  najavio da će auto-put od Preljine do Požege biti završen najkasnije u januaru ili eventualno februaru sledeće godine.
„Ovo je za nas veliki dan. Fenomenalno izgleda, uradili ste veliki posao jer nije bilo nimalo lako, najteža deonica u celoj Srbiji za sada. Nadam se da ćemo za godinu dana ovde imati auto-put jer to otvara kapije zapadne Srbije“, rekao je predsednik Vučić i dodao da će Srbija biti premrežena auto-putevima i da konačno investitori mogu da dolaze i u manje razvijene krajeve naše zemlje.
„Velika vest za danas je i da ćemo već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, pokušati da potpišemo ugovor za auto-put do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara. To će biti na veliku radost za građane Arilja, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore“, naveo je predsednik Vučić i istakao da to znači da će za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice.
Obilazak radova na auto-putu „Miloš Veliki“, deonica Preljina–Požega

 

„To niko nije mogao ranije da zamisli, to su tektonske promene. Ovo su putevi o kojima su ljudi 70 godina mogli samo da sanjaju, a sada po prvi put pravimo stvarne planove i programe i te stvari završavamo“, naglasio je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je rekao da je u toku i tenderska procedura za izgradnju auto-puta Niš-Merdare.
„Dobili smo povoljnu cenu i grant od 40,6 miliona evra na ukupnu cenu od 255 miliona evra između Niša i Beljoljina“, objasnio je on i kazao da očekuje da će u avgustu krenuti izgradnja, te da je zbog toga rekao da će 1. decembra biti u izgradnji osam auto-puteva.
Obilazak radova na auto-putu „Miloš Veliki“, deonica Preljina–Požega

 

Obilasku radova prisustvovali su i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije kao i predsednici nekoliko lokalnih samouprava.
Izvor: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *