JAVNI POZIV MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME

Kroz ovaj Program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova u iznosu do 25 odsto neto vrednosti opreme, dok se 70 odsto neto vrednosti opreme koja se nabavlja finansira iz kredita banaka/lizing kompanija, partnera na Programu, a 5 odsto je učešće samog privrednog subjekta.

 

Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne opreme i/ili mašina; transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta; novih delova i specijalizovanih alata za mašine; mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje; građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 odsto od vrednosti opreme ne može biti veći od 5.000.000 dinara.

 

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja : 1 zaposlen – do 1,0 milion RSD, 2-5 zaposlena – do 2,5 miliona RSD, 6 i više zaposlenih – do 5,0 miliona RSD.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditnim zahtevom u jednoj od banaka ili lizing kuće koja je partner na Programu.

 

 

 

Izvor: privreda.gov.rs

Foto: privreda.gov.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *