DOBRA SARADNJA CRKVENE OPŠTINE I LOKALNE SAMOUPRAVE

Uz finansijsku podršku opštine Kladovo porti hrama „Sveti Đorđe“ privode se kraju radovi na izgradnji parohijskog doma površine 320 kvadrata. To znači da će bogomolja oko koje se meštani Kladova okupljaju 159 godine konačno dobiti dom na kome će za njih vrata biti stalno otvorena jer je parohijski dom mesto u kome sveštenstvo i građani razgovaraju. Izgradnja Parohijskog doma naišla je na nemerljivu podršku lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Sašom Nikolićem, koja finansira radove sa namerom da se nadomesti sve ono što su ranije propustile brojne generacije Kladovljana rekao je otac Dejan Pajić namesnik Ključki i dodao su Kladovljani bezmalo pre 153 godine sagradili crkvu u mnogo težim okolnostima, vremena su i danas teška teška, ali je lokalna samouprava uz podršku ljudi dobre volje uspela da radove privede kraju.

 

Crkva u Kladovu sada ima Parohijski dom i jer je lokalna samouprava preduzela sve korake da radovi krenu, ali i da budu završeni jer sveštenstvo i meštani zaslužuju Parohijski dom u hramu osveštanom 1862 godine istakla je Aleksandra Klencovljević iz kabineta predsednika opštine Kladovo.Opštine Kladovo redovno iz budžeta izdvaja novac za sufinansiranje Programa koje realizuju crkve i verske zajednice. Za tu namenu u ovoj godini opredeljeno je tri miliona dinara. Konkurs je otvoren do 15. aprila ,pravo učešća imaju crkve i verske zajednice koje imaju sedište na teritoriji opštine Kladovo.

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *