U SPECIJALNOJ BOLNICI „SOKOBANJA” NA LEČENJU 75 POZITIVNIH PACIJENATA

U Specijalnoj bolnici „Sokobanja” koja je od četvrtka, po treći put u Kovid sistemu trenutno je hospitalizovano 75 pacijenata iz cele Srbije, kaže direktorka te zdravstvene ustanove doktorka Vesna Milanović. Prema njenim rečima 46 pacijenata nalazi se na kiseoniku, a svi pacijenti imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku.

“ Tokom vikenda usled pogoršanja stanja četiri pacijenata transportovana su na dalje lečenje. Tri pacijenta u kovid bolnicu u Kruševac, a jedan pacijent Niš. Ima pacijenata svih starosnih dobi, i jako mladih. Najmlađi pacijent ima samo 23 godina, a najstariji 95. Ima pacijenata iz Beograda, Zemuna, Loznice, Novog Sada, Negotina, Stare Pazove, Niša, Aleksinca, Ražnja, Doljevca, Boljevca, Gadžin Hana, Svrljiga, Knjaževca i Sokobanje“ − kaže Milanović.

Ona dodaje da u istom periodu u bolnici nije bilo preminulih od korone a svi pacijenti nalaze se pod dvadesetčetoročasovnim nadzorom od strane lekara i medicinskog osoblja koji ulažu sve svoje napore i resurse kako bi svima pomogli.

 

 

 

Izvor: sokopress

Foto: sokopress

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *