SOKOBANJA USKORO DOBIJA STARTAP INOVACIONI CENTAR

Pre nekoliko dana počeli su radovi na rekonstrukciji Velike skupštinske sale, koju svi zovemo sala iznad vatrogasnog, čime će Sokobanja dobiti Startap inovacioni centar. Ovaj prostor biće renoviran u okviru projekta „Adaptacija i opremanje centra za razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva”. Vrednost projekta je 37 miliona dinara a finasira se sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

 

 

„Startap inovacioni centar omogućiće  mladim preduzetnicima  koji imaju inovativne ideje a nemaju tehničke mogućnosti da se obučavaju, kako bi započeli svoj privatni biznis. Na ovaj način pružamo  podršku preduzetničkom duhu i razvoju kretivnosti kod mladih“– kaže Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Rekonstrukcijom spomenute sale, jedan deo će biti u potpunosti opremljen kao mini firma, a ujedno će Sokobanja dobiti i jednu novu, funkcionalnu i savremenu kongresnu salu i dve male sale za sastanke.

 

 

 

Izvor: sokopress

Foto: sokopress

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *