SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na 8. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojen predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kladovo za 2021. godinu kojom su budžetski prihodi uvećani za 30 miliona dinara tako da prihodna strana opštinske kase za ovu godinu iznosi 840.226.000 dinara. U rebalansu ovogodišnjeg budžeta učestvuju preneta neutrošena sredstva iz prethodne godine koja će se trošiti za finansiranje asfaltiranja ulica u seoskim sredinama, ali i u gradu.

Podršku većnika dobilo je Rešenje o pružanju finansijske podrške protivgradnim strelcima angažovanim na protivgradnim stanicama na području opštine Kladovo u iznosu od 6.000 dinara na ime troškova nastalih za vreme angažovanja na lansirnim stanicama. Na sednici Opštinskog veća usvojen je predlog Nacrta Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Kladovo za 2021. godinu, u kome su sadržani prioriteti zapošljavanja, kroz realizaciju programa stručna praksa, odnosno za subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Za tu namenu iz budžeta lokalne samouprave u tekućoj godini opredeljeno je 4,5 miliona dinara, 3 miliona za program stručna praksa i 1,5 miliona dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

Na sednici su usvojeni Pravilnik za podsticanje programa ili nedostajućeg dela za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju crkve i verske zajednice u opštini Kladovo kao i Rešenje o imenovanju komisije za sprovođenje javnog konkursa. Za tu namenu na godišnjem nivou u budžetu je opredeljeno 3.000.000 dinara. Zeleno svetlo dobio je i Pravilnik o o dodeli sredstava udruženjima građana kao i Rešenje o imenovanju komisije za sprovođenje javnog konkursa na kojem je za programe udruženja građana iz lokalnog budžeta izdvojeno 4,2 miliona dinara.

Na martovskoj sednici Opštinskog veća usvojen je operativni plan za odbranu od poplava vodotokova drugog reda na području opštine Kladovo za 2018. godinu. Reč je o dokumentu koji sadrži metodologiju delovanja i postupanja kad je reč o sprečavanju rizika od polava, kao i prioritetne preventivne radove u zoni oko 220 kilometara vodotokova drugog reda koliko ih je na području naše opštine.

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *