OD DANAS SPECIJALNA BOLNICA „SOKOBANJA“

Kada je najteže u kovid sistem uskače Specijalna bolnica „Sokobanja”. Prema rečima direktorke Vesne Milanović od sutra kovid bolesnicima na raspolaganju će biti 160 ležajeva ove ustanove. Što se tiče nekovid pacijenata koji su trenutno na lečenjue, oni koji mogu bez lifta biće premešteni u zgradi Starog stacionara u centru Banje.
Medicinsko osoblje Specijalne bolnice je do sada više puta radilo u kovid režimu, bilo da je njihova ustanova bila u kovid sistemu ili su odlazili na ispomoć kolegama u drugim crvenim zonama. Svoju stručnost su dokazali, pa mnogi građani Sokobanje, a i regiona, ako već moraju lekaru i na hospitilizaciju odlučuju se za ove stručnjake. Direktorka Milanović je izrazila nadu da će imati priliku da pomognu svojim sugrađanima koji ovih dana imaju problema sa KOVID-om, a ustanova je spremna da bude na raspolaganju i pacijentima iz drugih gradova.
U prethodnom periodu bilo je i kovid bolesnika iz Beograda.
O stručnosti medicinara iz Sokobanje čuli smo mnoge pohvale od pacijenata i članova njihovih porodica, a možda je posle još jedne borbe sa epidemijom vreme da ova Ustaniova dobije i neko nacionalno priznanje. Ne zbog medicinske sujete, već da se zna da i u malim mestima ima ljudi sa savremenim znanjem i sa profesionalnom posvećenošću najvišeg ranga.
Izvor: sokopress

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *