MINISTARKA PRIVREDE ANĐELKA ATANASKOVIĆ POSETILA KNJAŽEVAC

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović posetili su Knjaževac i tom prilikom obišli kompaniju S.C.S. PLUS u kojoj je trenutno zaposleno oko 170 ljudi.
Atanasković je istakla da je reč o kompaniji koja dobro posluje i predstavlja primer dobre prakse.
Kako je ministarka navela, u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi je podsticaj ženskog preduzetništa, a obilasci ove vrste, porodičnim kompanijama koje vode žene, treba da bude motiv i drugim damama da se otisnu u preduzetničke vode.
„Firma S.C.S. PLUS izvozi oko 90, 95 odsto svojih proizvoda čime su obezbedili svoju budućnost. Posebno je važno što čak i u ovom vremenu oni i dalje izvoze svoje proizvode. Želimo da primerima dobre prakse pokažemo da upornim radom i trudom žene mogu da posluju uspešno. Resor na čijem sam čelu od ove godine opredeljuje sredstva za žene koje odluče da pokrenu svoj biznis. Pored bespovratnih sredstava pružamo i mentoring, što je izuzetno značajno u prvom periodu poslovanja” –  rekla je Atanasković.
Navodeći da je tokom poslovanja ova firma imala pomoć Fonda za razvoj i Ministarstva privrede, Atanasković je pozvala potencijalne preduzetnike da započnu sa svojim biznisom, ali i sve privrednike da apliciraju za neki od programa Ministarstva na čijem je čelu.
Jedan od vlasnika kompanije, Miloš Nikolić rekao je da S.C.S. PLUS posluje od 1997. godine, a da su veliku pomoć u razvoju imali od lokalne samouprave, Fonda za razvoj, kao i raznih podsticaja od države.
„Počeli smo sa 20 radnika, a sada imamo više od 170 zaposlenih. Celokupna proizvodnja od drveta, furnira namenjena je evropskom tržištu“ – rekao je Nikolić.
On se zahvalio ministarki na poseti navodeći da je to podstrek za dalji rad i napredak.
Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić rekao je da ta opština zapošljava veliki broj ljudi i da po tome prednjači u Zaječarskom okrugu.
„Nadam se da ćemo i u narednom periodu, a uz pomoć resornog ministarstva uspeti da zaposlimo još veći broj ljudi, a da onima koji već rade omogućimo veće zarade“ – rekao je Đokić.
On je dodao i da je ministarku upoznao sa nekim od lokacija koje opština želi da razvije u narednom periodu uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva privrede.
Izvor: Timočka reč
Foto: Timočka reč

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *