OBILAZAK RADOVA NA IZGRADNJI BRZE SAOBRAĆAJNICE IVERAK – LAJKOVAC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac koja će spojiti Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki“.

 

 

„Ovde se gradi brza saobraćajnica koja treba da krak auto-puta „Miloš Veliki“ produži do Valjeva. To je od životnog značaja za opstanak Valjeva, za njegov razvoj, život i budućnost“ – rekao je predsednik Vučić i dodao da će se pored puta Iverak-Lajkovac raditi kanalizaciona mreža, fabrika za prečišćavanje vode, gasna konekcija, nova sportska hala, gerontološki centar i projekat za Opštu bolnicu Valjevo.
„Sada kada ljudi vide da se radi, znaju da će biti gotovo. Sve ono što decenijama nije rađeno u Valjevu, biće urađeno u naredne dve do tri godine. To je jedan potpuno novi životni standard“- rekao je on.
Predsednik Vučić je tokom obilaska radova upitao predstavnike kineskog izvođača, kompanije „Čajna Šandong“, da li će radovi biti gotovi do decembra 2022. godine, kao što su ranije obećali i dobio potvrdan odgovor. Predsednik Vučić je podsetio da je ugovorom predviđeno da ceo projekat bude gotov do decembra 2023. godine.
On je najavio da će sledeće godine početi da se gradi i auto-put od Beograda do Zrenjanina.
„Tim auto-putem bismo uvezali celu Bačku i Banat“– naglasio je predsednik Vučić dodajući da će država biti spremna za razgovore sa kineskim izvođačem do kraja godine, a da bi već u 2022. mogli da krenu radovi.
Predsednik Vučić je podsetio da je planirano da se izgadi auto-put od Beograda do Zrenjanina, Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada, kao i deonica od Novog Sada do Zrenjanina, i naglasio da je izgradnja auto-puteva u tom delu Srbije veoma važna.
Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da infrastruktura predstavlja najvažniju oblast saradnje Srbije i Kine i izrazila uverenje da će rezultati u toj oblasti biti još i bolji.
Ona je sa predsednikom obišla radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac i istakla da taj projekat uz zajedničke napore kompanije iz Kine i srpskih partnera stabilno napreduje.
„Svi smo čuli da će projekat biti završen pre ugovorenog roka“ –  navela je Čen i dodala da kineske kompanije mogu da podele svoje iskustvo i tehnologiju sa srpskim partnerima i da doprinesu ekonomskom razvoju Srbije.
„Uverena sam da ćemo postići i više rezultata u toj oblasti“– rekla je Čen Bo.
Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac deo je državnog puta Loznica-Valjevo-Lazarevac i predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije. Ova saobraćajnica povezaće delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10.
Izvor: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs, buducnostsrbijeav

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *