PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVOVAO PRIMOPREDAJI SANITETSKIH VOZILA NABAVLJENIH KROZ PROGRAM DONACIJE EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU uz posredovanje UNOPS za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije i poručio da je to veoma važna oprema, posebno u vreme pandemije, i da je donacija vredna više od 800.000 evra.

 

„Želim da zahvalim Evropskoj uniji. Dobili smo 20 odlično opremljenih sanitetskih vozila, za 20 mesta u Srbiji – od Bujanovca, Medveđe, Novog Pazara, Loznice, Bora, Žagubice. Iskreno smo zahvalni na ovoj pomoći. Srbija se nalazi na evropskom putu i za nas je važno da jednu od vrednosti koju propagira EU, a to je solidarnost, nikada ne zaboravimo. Reč je o najmodernije opremljenim vozilima, a to je ono što je od značaja za život naših ljudi“ – rekao je predsednik Vučić i podsetio na medicinsku opremu koja je u prethodnom periodu stigla u Srbiju. On je istakao da su za Srbiju najvažniji jačanje zdravstvenih kapaciteta i vakcinacija jer je to jedino čime možemo da pobedimo bolest, koja snažnije nego ikada ugrožava živote ljudi.

„Molim sve da se vakcinišu i pokažu odgovornost. Želim svima dobro zdravlje i bolju godinu, a uveren sam da ćemo zajedničkim naporima uspeti da pobedimo korona virus“- poručio je predsednik Vučić.

Šef Delegacije Evropske unije ambasador Sem Fabrici istakao je da je reč o široj solidarnoj pomoći koju EU pruža Srbiji od početka pandemije korona virusa i da će vozila biti distribuirana na celoj teritoriji Srbije, tamo gde su najneophodnija.

 

 

„Hvala Srbiji što je i diplomatiju uključila u proces vakcinacije. Danas primam svoju drugu dozu i molim sve da se priključe. Ova godina treba da bude obeležena saradnjom, solidarnošću i činjenicom da ćemo zajedno izaći iz svega ovoga“- poručio je ambasador Fabrici i pohvalio način na koji Srbija sprovodi vakcinaciju. On je rekao da je Kovaks sistem sada uzeo maha i da se vakcine iz tog programa mogu očekivati i u Srbiji.

 

 

 

Izvor: predsednik.rs

Foto: predsednik.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *