PODRŠKA ZA SPROVOĐENJE POLJOPRIVREDE ZA 2021

Na sednici Skupštine grada usvojen je predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2021. godinu.
Grad Bor već tri godine mere za podršku poljoprivrede izrađuje na osnovu aktuelnih potreba poljoprivrednika. I upravo to je suština razvoja poljoprivrede na teritoriji grada.
Razmatraju se potrebe  poljoprivrednika, a mere se oblikuju tako da se podiže svest i potreba sugrađana da počnu da se aktivno bave ovom granom privrede, te su ove godine za tu namenu izdvojili 20 miliona dinara, što je 10 puta više nego 2006. godine.
Žele da motivišu naše sugrađane i meštane sela da se upuste u intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju, a one koji nemaju registrovana gazdinstva da kroz ovaj program obezbede sredstva i registruju poljoprivredna gazdinstva.
„Jasno je da poljoprivredu razvijamo sistemski, a upravo na nju se oslanja ruralni razvoj. Ove godine smo preduzeli konkretne korake za razvoj Lazarevog kanjona koji je biser istočnog kraja Srbije, a ono što nas sigurno očekuje u narednim godina jesu i veća ulaganja u razvoj poljoprivrede na području Bora“ – naveo je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.
Izvor: Aleksandar Milikić Facebook
Foto: Aleksandar Milikić Facebook

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *