OPŠTINI NEGOTIN ODOBRENO 1,3 MILIONA DINARA ZA REKONSTRUKCIJU KOTLARNICE U MUZEJU KRAJINE

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije je, za realizaciju Projekta rekonstrukcije kotlarnice u Upravnoj zgradi Muzeja Krajine u 2021. godini, kojim je Opština Negotin aplicirala na raspisani javni konkurs, opredelila sredstva u iznosu od 1.300.000 hiljada dinara. Ukupna vrednost projekta, uz učešće lokalne samouprave od 622.256,00 dinara (32,37%) dinara, iznosi 1.922.256,00 dinara.

Rešavanjem pitanja kotlarnice započelo bi se sa rešavanjem kompleksnog problema grejanja u muzeju. Centralno grejanje je ugrađeno 1989. godine i u eksploataciji je 32 godine. Kotao je nebezbedan, i nije zagrevao ni administrativne prostorije koje su povezane na grejanje, a kamoli postavke muzeja koje su zimi hladne, što je uticalo na slabiju posećenost muzeja.

Rekonstrukcija i sanacija postojećeg centralnog grejanja zgrade podrazumeva rekonstrukciju i sanaciju postojeće instalacije centralnog grejanja u zgradi sa grejanjem potkrovlja (100 m2 ) i grejanje pratećih objekata u dvorištu (150 m2), kao i povećanje toplotnog kapaciteta za grejanje potkrovlja i pratećih objekata.

Realizacijom projekta, pored obezbeđenja funkcionalnog i ekonomičnog rada termoenergetskog postrojenja kotlarnice, ekonomičnog i optimalnog rada termoenergetskog sistema saglasno energetskoj efikasnosti za zgrade, zatim smanjenja troškova eksploatacije, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, unaprediće se uslovi za dalji razvoj kulture i umetnosti kroz unapređenje tehničkih uslova u Upravnoj zgradi Muzeja Krajine, čime se doprinosi poboljšavanju uslova za čuvanje i prezentovanje muzejskih eksponata i podizanju kvaliteta sadržaja koji se prezentuju.

 

 

Izvor: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *