NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA

U uslovima izuzetno teške epidemiološke situacije, svestan položaja u kome se nalazi delatnost ugostiteljstva, kao i još neke preduzetničke delatnosti, u svojstvu komandanta ŠVS grada Zaječara je kontaktirao nadležne u Vladi RS i kabinetu premijerke.

Mere Kriznog štaba nisu u ingerenciji Grada, ali su učinili sve da život i rad u Zaječaru, funkcionišu i u ovim teškim vremenima.

Uz veliko razumevanje nadležnih , došli su do rešenja koje je jedino moguće u ovoj situaciji.

Generalni sekretarijat Vlade, dao je mišljenje o primeni najnovije Uredbe i preporuka Kriznog štaba, u kome stoji da šalterska prodaja hrane i pića, u tom smislu, ne spada u oblast ugostiteljstva, koja obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi, šalteri i kiosci za prodaju hrane i pića i sl.)

Napomena je da se MORAJU poštovati sve druge preventivne, epidemiološke mere, kao i da restoran mora biti zatvoren za rad sa strankama U NEPOSREDNOM KONTAKTU. Deo objekta u kojem se sedi i poslužuje, MORA BITI ZATVOREN, a deo objekta koji ima šalter za direktnu, neposrednu predaju hrane kupcu, može raditi.

Ukoliko je delatnost takva da podrazumeva usluživanje, tako što će kupci (korisnici) boraviti duže vremena (duže od 15 minuta), u zatvorenom prostoru, bez maski, i na odstojanju od minimum 1,5 metra, onda je takav objekat NEBEZBEDAN.

Bitan činilac je sigurnost i bezbednost pružanja usluga, odnosno obavljanja privredne i druge delatnosti (misli se na knjižare, cvećare, prodaju farbarske i gvožđarske robe i sl.)

 

Izvor: Boško Ničić

Foto: zaječar.info

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *