VUČIĆ SA ČEN BO, POSEBNA PAŽNJA POSVEĆENA IZGRADNJI FABRIKE VAKCINE „SINOFARM“

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, sa kojom je razgovarao o predstojećoj poseti kineskog ministra odbrane, nastavku procesa vakcinacije i novoj fabrici koja će u našoj zemlji proizvoditi vakcinu kineske kompanije „Sinofarm“, kao i o dinamici radova na infrastrukturnim projektima na kojima su angažovane kineske kompanije.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost prijateljskoj Kini i predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj solidarnosti i pomoći tokom pandemije kovida-19, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 

Takođe je još jednom potvrdio izuzetno poverenje građana naše zemlje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i njene stručnjake.

U tom kontekstu, sagovornici su tokom razgovora posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje nove fabrike koja bi u Srbiji proizvodila vakcine kineske kompanije „Sinofarm“, čime bi naša zemlja dugoročno i strateški obezbedila redovno snabdevanje vakcinama i zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, kao i zemalja regiona.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da će ova fabrika biti izgrađena u skladu sa najvišim svetskim standardima u oblasti tehnologije za proizvodnju vakcina, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje i na ovom planu mogu da budu konkurentne na izuzetno zahtevnom svetskom tržištu.

Predsednik Vučić i ambasadorka NR Kine su razgovarali i o napretku radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji na kojima rade kineske kompanije.

Konstatovano je da projekti prate predviđenu dinamiku, a da će do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta – auto-put Preljina–Požega i brza pruga Beograd – Novi Sad za brzine do 200 kilometara na sat.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećoj poseti ministra odbrane Narodne Republike Kine, koja će biti posvećena razgovorima o daljem unapređenju bilateralnih odnosa u ovoj oblasti.

 

 

 

Izvor: RTS

Foto: buducnostsrbijeav

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *