ODRŽANA DEVETA SEDNICA SO KNJAŽEVAC

U velikoj sali Skupštine opštine Knjaževac održana deveta sednica Skupštine opštine. Na dnevno redu našlo se 17 tačaka.Sednicu je vodio Predsednik Skupštine opštine Knjaževac Marko Stojanović.

Odbornici su razmatrali i glasali o usvajanju saglasnosti na Programe rada više Javnih preduzeća.

Prva tačke dnevnog reda bila je Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada JKP “Standard” Knjaževac za 2021. godinu.Nakon ove tačke usledilo je glasanje o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JKP “Standard” Knjaževac, o visini cena usluga za obavljanje komunalnih delatnosti od opšteg interesa.

Nakon glasanja i usvajanja programa rada JKP Standard prešlo se na glasanje o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP “Toplana” Knjaževac za 2021. godinu.

Nakon ove usledilo je glasanje  o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju i eksploataciju RVS “Bogovina” Bor za 2021. godinu.

Odbornici su takođe glasali i usvojili program rada  Crvenog krsta Knjaževac za 2021. godinu.
Odbornici su takođe glasali i usvojili  Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa
poslovanja javnih prduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje
Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac, za period od 01.01. do 31.12.2020.godine.

Usledilo je zatim usvajanje izveštaja  o radu Zavičajnog muzeja u Knjaževcu,  Doma kulture “Knjaževac” . godinu, Narodne biblioteke “Njegoš” za 2020 godine kao i Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije opštine Knjaževac za 2020. godinu.

Usvojen je i Predlog Deklaracije o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima u opštini Knjaževac kao i predlog  odluke o osnivanju Privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom “Timok” doo Knjaževac.

Takođe su usvojeni i predlozi odluke o postupku dodele i kontrole korišćenja sredstava za podsticanje programa ili
nedostajućeg dela sredstava za realizaciju programa od javnog interesa za opštinu Knjaževac, predlog odluke o davanju na korišćenje Centru za socijalni rad “dr Mihajlo Stupar”u Knjaževcu,
stambeni prostor u Knjaževcu u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Knjaza Miloša broj 75/1-13, , stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Branka Radičevića broj 12 kao i stambeni prostor u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Ilije Birčanina broj 1 i 2.

 

 

 

Izvor: vestiknjaževac

Foto: vestiknjaževac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *