BLIŽI SE KRAJU IZGRADNJA TOPLANE U KLADOVU

Gradnja nove toplane na biomasu, investicija vredna 498 miliona dinara u Kladovskom naselju Pemci, bliži se kraju.

Novo postrojenje koje se prostire na površini od 575 kvadrata, obezbediće sigurne grejne sezone u objektima u našem gradu u kojima boravi školska populacija, ali i stanari u zgradama za kolektivno stanovanje. Paralelno sa završnim radovima zaposleni u firmi Konarvar iz Beograda, rade na izgradnji toplovodne i vrelovodne mreže predizolovanim cevima prečnika 150 i 300 milimetara, ukupne dužine 2027 metara.

„Izgradnju novog magistralnog toplovoda i rekonstrukciju toplana „Pemci“ i „Centar“ u iznosu od 248 miliona dinara, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije“ – rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo nakon što je sa saradnicima obišao gradilište.

Nova toplana u naselju Pemci ima dva kotla jačine po 3 megavata i kao energent koristiće drvnu sečku. U novom postrojenju ugrađen je i jedan od četiri akumulatora toplote visine 22 metra, težine 32 tone i zapremine 250 kubika vode. Od realizacije projekta se očekuje da se racionalizuju troškovi grejanja i smanji aerozagađenje.

 

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *