VUČIĆ U POSETI BAHREINU

Predsednik Aleksandar Vučić boraviće danas u prvoj zvaničnoj posetu Bahreinu gde će se sastati sa kraljem Hamadom bin Isa el Kalifom, sa kojim će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, investicijama i saradnji u oblasti poljoprivrede.

Predsednik Vučić u Bahreinu boravi na poziv kralja Hamada bin Isa el Kalife.

Prethodno je rekao da Srbija nikada sa Bahreinom nije imala razvijene odnose, ali da će sada oni biti uspostavljeni.

„Bahrein po veličini nije velika zemlja, ali je značajna i bogata je. Verujem da mnogo toga možemo da dobijemo u toj saradnji“, naveo je Vučić.

Najavio je da će biti potpisan Memorandum o razumevanju o saradnji dve zemlje i postignut dogovor da kralj Bahreina uskoro poseti Beograd.

Ukazao je i da su i Bahrein i UAE Srbiji tokom krize izazvane koronavirusom slali pune avione humanitarne pomoći.

Vučić je juče u Abu Dabiju imao razgovore sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, kao i sa direktorom za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama doktorom Saifom Aldaherijem o modelima upravljanja krizom prouzrokovanom kovidom i o procesu imunizacije.

Nakon sastanaka u izjavi za RTS je rekao da je dogovorio da se, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, u Srbiji proizvodi vakcina protiv koronavirusa kineske kompanije „Sinofarm“.

 

 

Izvor: RTS

Foto: RTS

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *