SUTRA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Sutra će biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se analizirati situacija. Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će, u sklopu mera protiv širenja koronavirusa, insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

Godinu dana od kada je KBC „Dragiša Mišović“ primio prve pacijente obolele od kovida situacija se nije mnogo promenila.

Koliko je ozbiljna, pokazuje podatak da je gotovo trećini hospitalizovanih neophodno lečenje u jedinicama intenzivne nege, rekla je za RTS načelnica anestezije u KBC „Dragiša Mišović“ Duška Ignjatović.

Iz medicinskog dela Kriznog štaba danima se upozorava da je potrebno pooštriti mere za suzbijanje širenja zaraze i da nisu zadovoljni prethodno uvedenim merama koje su važile tokom prošlog vikenda.

Uprkos apelima struke da se zabrane kontakti na minimum sedam do 10 dana, Vlada Srbije donela je mere koje su predviđale da od subote u podne do ponedeljka u šet časova budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti, sve prodavnice osim prehrambene delatnosti, kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, teretane, sportski objekti.

 

 

 

Izvor: RTS

Foto: sbija.gov.rs

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *